Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Faruk Serpil Parkı'na Tarihi Motifli Çeşme”

Faruk Serpil Parkı

‘Bin Pınarlı Kazdağının' eteklerinde binlerce yıl önce kurulan Edremit ilçesinin Faruk Serpil Parkı, peyzaj mimarları tarafından yapılan ve yeniden düzenlenme sonrası park içerisine Selçuklu ve

‘Bin Pınarlı Kazdağının' eteklerinde binlerce yıl önce kurulan Edremit ilçesinin Faruk Serpil Parkı, peyzaj mimarları tarafından yapılan ve yeniden düzenlenme sonrası park içerisine Selçuklu ve Osmanlı motiflerini taşıyan dekoratif görünümlü iki çeşme monte edilip, hizmet vermeye başladı.
Edremit Belediyesi tarafından yapılan bir proje çalışması ile 1960 ve 1970'li yıllardaki ‘Gül Kokulu Edremit Parkı' eski ihtişamlı günlerine geri döndü. Binlerce gül dikilen, on binlerce farklı türde güllerin açtığı, gül kokuları saçılan Faruk Serpil Parkı yeni imajıyla takdir topladı.
Edremit'te 1937 yılında 18 ‘Hayır Çeşmesi ve Sebiller' varken, bu sayı 2000 yılında 54'e yükselmiş olup bu gün 65 civarında ki vakıf ve Hayır Çeşmesi ile Sebillerin bulunduğu belirten Edremit Belediye Başkan vekili Fatih Çağlar, Edremitlilerin bize emanet ettikleri bu ‘Hayır Çeşmeleri ve Sebillerin' ecdadımızın bize emanet eserlerdir. Bu hayır çeşmeleri ve sebilleri en iyi şekilde yaşatmayı istiyorum. Hayır Çeşmeleri ve Sebillerin' sürekli bakımları da yapılıyor. Faruk Serpil Parkına tarihi motifleri içeren İki kurnalı ve iki Aslan Başlı' iki çeşme yerlerine monte edilip hizmet vermeye başladı. Hedefimiz, Selçuklu ve Osmanlı Mimarisi olan bu tarihi ve kültürel eserlerimizi birlikte yaşatmaktır” dedi.
EDREMİT ‘FARUK SERPİL PARKI'
1946 yılında Edremit'in Akçay Beldesi ile Erdek şehirlerinin Türkiye'de ilk turizm hareketliliğinin başlattığı şehir olan Edremit'te ikinci ilgi çeken yeri ise Türkiye'de ülkenin ilk Havuzlu Şehir Parkı” olma özelliğini taşıyan Edremit Parkı oluyordu.
Edremit Belediye Başkanı Faruk Serpil tarafından yapılan ve Türkiye'de ülkenin ilk Havuzlu Şehir Parkı” olma özelliğini taşıyan Edremit Parkı, 12 bin metre kare olan alanda yüzün üzerinde çam, yüze yakın palmiye, yüzlerce farklı türde ağaç yanı sıra on binlerce farklı türde ve çeşitli kokuda gül ve çiçek bulunuyordu.
1946 ve 1950 yılları arasında Edremit Belediye Başkanlığı yapan merhum Faruk Serpil'in Edremit'te Belediye başkanı olduğu yıllarda yapılan parka 1994 yılında Edremit Belediye Başkanı Necdet Eke tarafından restore edilip, ‘Yunus Emre Parkı' adı verilmişti.
1999–2004 yılları arasında Edremit Belediye Başkanlığı yapan Tuncay Kılıç tarafından 1946 yılında Edremit Belediye Başkanı Faruk Serpil tarafından yapılması nedeniyle, adı belediye meclis kararı ile ‘Faruk Serpil Parkı' adı verildi. Edremit Belediyesi tarafından yapılan yeni bir proje çalışması ile eski ihtişamlı günlerine geri dönen Faruk Serpil Parkı yeni imajıyla takdir topluyor.       Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı